torstai 24. lokakuuta 2013

Ylen uutinen laadusta

Tauon jälkeen:

Tässä linkki ylen uutiseen:

http://yle.fi/uutiset/ruokapaikkojen_laatu_parani_hieman/6896788


Kotimaa  | 

Ruokapaikkojen laatu parani hieman

Lapin ruokapaikat ovat parantaneet laatuaan hieman viime keväästä. Terveystarkastajilla on ollut entistä vähemmän huomautettavaa ravintoloissa, kahviloissa, laitoskeittiöissä ja ruokakaupoissa. Korjattavaa on löytynyt vain joka kahdeksannessa ruokapaikassa heinäkuun alun jälkeen.

Lihaa kaupan lihatiskillä.
Kuva: Yle
Kuntien terveystarkastajat ovat ryhtyneet antamaan julkista tietoa ravintoloiden, kahviloiden, laitoskeittiöiden ja elintarvikemyymälöiden elintarviketurvallisuudesta. Nettisivulla oivahymy.fi on nähtävillä eri yritysten tarkastustulokset.
Niiden mukaan Lapissa tilanne on parantunut hivenen viime keväästä: 88 prosenttia yrityksistä ja laitoskeittiöistä sai joko oivallisen tai hyvän arvosanan, 14 prosentilla oli jotain korjattavaa tiloissaan tai toimissaan, ja yksi kahvila sai huonon arvosanan.
Alla näkyvissä luvuissa on mukana vain kunkin ruokapaikan viimeisin tulos. Osa on ollut välillä huonommassa luokassa mutta sitten korjannut asian ja saanut uudessa tarkastuksessa tuloksekseen "hyvä" tai "oivallinen".

Lappi hieman parempi kuin koko maa

Koko maahan verrattuna Lapin tilanne on suhteellisen hyvä, sillä Lapin tulokset ovat hieman valtakunnan keskiarvoja parempia. Lapissa tosin mukana on suhteellisen vähän tutkittavia ruokapaikkoja, joten vertailuun kannattaa suhtautua pienellä varauksella virhemarginaalin vuoksi.
Lapin sisäisessä vertailussa huonoimmalle sijalle jäi Enontekiön ja Muonion alue, jossa korjattavaa on löytynyt peräti kuudessa yrityksessä ja kahdessa laitoskeittiössä heinäkuun alun jälkeen. Yksi yritys pääsi lisäksi luokkaan "huono".

Taulukossa on mukana tarkastustulokset 1.7.2013 jälkeen, ja vain viimeisin tulos on huomioitu.
 
Oivallinen tai hyvä
Korjattavaa
Huono
Lappi yhteensä
100
13
1
Enontekiö
9
5
1
Inari
12
1
0
Kemi
8
0
0
Kemijärvi
11
0
0
Keminmaa
6
0
0
Kolari
5
0
0
Muonio
5
3
0
Pelkosenniemi
4
2
0
Posio
10
0
0
Ranua
2
0
0
Rovaniemi
6
0
0
Salla
4
0
0
Sodankylä
4
2
0
Tornio
10
0
0
Utsjoki
4
0
0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti